We voorzien onze site van cookies zodat we hem nog beter kunnen maken. Door de site te bezoeken ga je akkoord met ons cookie beleid. Je kunt je voorkeuren altijd aanpassen.
x

Over Ad Mosam Barok

Ad Mosam Barok is ambassadeur van de barokmuziek in Zuid-Nederland. Het ensemble geeft in wisselende samenstellingen concerten met bekend barokrepertoire maar ook met onbekende barokke juweeltjes.

Het ensemble bestaat uit een select gezelschap van professionele zangers, solisten en instrumentalisten die op authentieke maar vooral indringende wijze ambassadeur zijn van boeiende barokmuziek. Voor elke uitvoering is er een unieke groep musici in een optimale mix van jonge talenten en ervaren specialisten.

De uitvoeringen zijn intens en getuigen van een levendige communicatie op het podium en met het publiek: “Wij willen dat elke uitvoering een belevenis is die mensen inspireert, vervoert of enthousiasmeert”. Een grote kennis van de historische uitvoeringspraktijk wordt gecombineerd met de zoektocht naar nieuwe presentatievormen en artistieke concepten. Hiervan zijn de formule Concert & Jam waarbij pop-, rock- en jazzmusici samen musiceren en het Barockfestival Sittard enkele voorbeelden.

Daarnaast is Ad Mosam Barok inspirator voor een jonge generatie. We willen jong talent de ‘tools’ bieden om zich verder te ontwikkelen, én een podium bieden om zich te presenteren. We zijn een verbindende factor tussen een jonge generatie amateurmusici en het professionele werkveld, volledig in de lijn van DOOR! (Masterplan Muziekonderwijs Limburg).