We voorzien onze site van cookies zodat we hem nog beter kunnen maken. Door de site te bezoeken ga je akkoord met ons cookie beleid. Je kunt je voorkeuren altijd aanpassen.
x

Artistiek team

Huub Ehlen

De artistieke leiding van Ad Mosam Barok is in handen van Huub Ehlen en Bernard Wolteche.

Huub Ehlen

Huub Ehlen verenigt zijn muzikale gedrevenheid met een grote belangstelling voor de menselijke stem. Mede op grond van zijn ervaring als ensemblezanger en docent stemexpressie verwierf hij de vaardigheid om stemmen soepel te laten versmelten tot een warme maar vitale koorklank. Dankzij zijn inzicht in de partituur en ervaring in de geïmproviseerde muziek weet hij aandacht te geven aan het muzikale detail in een gedurfde speelsheid met kleur, tekst en beweging. De ruimte die hij daarbij geeft aan zijn musici maakt hem tot een gewaardeerd muzikaal leider, waar barokmusici zich graag door laten inspireren.
Zijn interpretaties worden dan ook gekenmerkt door een gedurfd zoeken naar de muzikale inhoud, aandacht voor het detail en het laten harmoniëren van woord en toon.

Bernard Wolteche

Bernard Wolteche brak zijn rechtenstudie af om zich helemaal te richten op de cello. Hij behaalde zijn diploma “Uitvoerend Musicus” aan het conservatorium te Zwolle (Nl). Naast zijn orkestpraktijk treedt hij ook als op solist. Aan de afdeling oude muziek van het Conservatoire Royal de Bruxelles doceert hij kamermuziek, initieerde de "Studio de Musique baroque" en het "Collegium Musicum". Al sinds 1994, het ‘geboortejaar’ van Ad Mosam, speelt Bernard in Ad Mosam Barok (dir. Huub Ehlen) en heeft derhalve dit ensemble mee vormgegeven. Het werken met zangers heeft zijn bijzondere belangstelling. Zijn fascinatie voor de stem, de chemie tussen stem en instrument en de retoriek in muziek bracht hem er toe het rijke vocale repertoire van de laat renaissance tot de romantiek te verkennen.