We voorzien onze site van cookies zodat we hem nog beter kunnen maken. Door de site te bezoeken ga je akkoord met ons cookie beleid. Je kunt je voorkeuren altijd aanpassen.
x

Passie voor Bach

De Johannespassion baart een 7e cellosuite

Bach schrijft met De Johannes één van zijn talrijke meesterwerken. Laten we ons eens voorstellen dat we tijdens het componeren in het brein kijken van deze geniale componist.

No items found.

Uitvoerenden

  • Bernard Wolteche (cello)
  • Theodore Kim (viool)

Een brein met een oneindige productie aan melodieën, thema’s en vondsten. Zó was het enkele jaren eerder bij het schrijven van zijn beroemde cellosuites. Ook toen stroomde er meer dan alleen een verzameling dansen uit zijn brein.

Stel je voor dat Bach na een vers geschreven Johannespassion een nieuwe cellosuite schrijft, terwijl zijn brein nog bruist van de passiethema’s. Hoe zou die suite dan klinken? Bernard Wolteche is in de huid van Bach gekropen en is gaan schrijven. Dit avontuurlijk plan resulteerde in: de 7e suite.

Groot talent en gast in ons programma is Theodore Kim, winnaar van de AD MOSAMBarok prijs tijdens het Prinses Christina Concours 2023. Hij sluit met zijn moderne viool naadloos aan bij het concertthema.

Het volledige programma van dit bijzondere concert:
- delen uit cellosuites van Bach en de 7e suite (Bernard Wolteche)
- de verbinding tussen de suites en de Johannes (Bernard Wolteche en HuubEhlen)
- solowerken voor moderne viool (Theodore Kim)

 

Uitvoeringen

Limbricht, Salviuskerkje

Saturday
17
February 2024
20:00
uur
Prijs: €
12,50 (t/m 26 jaar €7,50)
Bestel kaarten
No items found.