We voorzien onze site van cookies zodat we hem nog beter kunnen maken. Door de site te bezoeken ga je akkoord met ons cookie beleid. Je kunt je voorkeuren altijd aanpassen.
x

Musica Sacra

Een koninklijke keuze

Ad Mosam viert vrijheid. Waren onderwerpen als gender, keuzevrijheid en diversiteit enkele eeuwen geleden niet ook al hot topics?

No items found.

Uitvoerenden

solisten en ensemble o.l.v. Bernard Wolteche

  • Wei-Lian Huang, sopraan
  • Anastasia Terranova, sopraan
  • Amelie Renglet, sopraan
  • Lucas Bedecarrax, bas

Was keuzevrijheid, jezelf kunnen zijn, eeuwen geleden niet ook al een hot item? Het antwoord is ja!  Dit programma volgt Christine van Zweden op weg naar haar vrijheid. Nadat zij afstand had gedaan van de troon om haar eigen leven te kunnen leiden, reisde de ex koningin van Zweden door heel Europa. De componisten die zij ontmoette, de wetenschappers en kunstenaars die haar inspireerden passeren in dit bijzondere programma. In de muziek herkende ze haar persoonlijke worsteling, ontmoette ze lotgenoten en vond zij zichzelf.

Werken van Barbara Strozzi, Henry Du Mont, Giacomo Carissimi, Constantijn Huygens en anderen laten niet alleen prachtige muziek horen maar staan ook in het teken van het kiezen van je eigen weg.

Uitvoeringen

Venlo, Domani

Saturday
21
September 2024
20:00
uur
Prijs: €
26
Bestel kaarten

Maastricht, Kapel Opveld

Sunday
22
September 2024
13:00
uur
Prijs: €
Bestel kaarten
No items found.