We voorzien onze site van cookies zodat we hem nog beter kunnen maken. Door de site te bezoeken ga je akkoord met ons cookie beleid. Je kunt je voorkeuren altijd aanpassen.
x

Messiah

Beleef de Kerstdagen nog intenser

De laatste uitvoeringen van de Messiah door Ad Mosam (2019) werden met veel enthousiasme ontvangen. Pakkende koren en beklijvende aria’s werden als één dramatisch verhaal vormgegeven; transparant, levendig en met grote zeggingskracht. Fragmenten uit de radio-opname zijn op de website terug te luisteren en doen verlangen naar komende uitvoeringen.

No items found.

Uitvoerenden

Solisten:

  • Channa Malkin (S)
  • Clint van der Linde (A)
  • Vincent Lièvre-Picard (T)
  • Valerio Zanolli (B)

Koor en orkest Ad Mosam Barok o.l.v. Huub Ehlen

Händel begint zijn verhaal ruim voor de geboorte van de Messias, als het volk wordt herinnerd aan het beloofde uitzicht op betere tijden. Die belofte krijgt uiteindelijk gestalte in een kwetsbaar kind in een armoedige kribbe. De hoopvolle vriendelijke melodieën veranderen in treurende lijnen en pijnvolle ritmes als datzelfde kind uiteindelijk de kruisdood tegemoet gaat. Uit het beroemde ‘Hallelujah’ straalt overtuiging dat het goede uiteindelijk zal zegevieren.

Groots wordt Händel in het derde deel waar sprake is van rotsvast vertrouwen, innerlijke vrede en verlossing. Een majestueus Amen maakt de dramatische cirkel rond. Händels melodieën zijn schitterend, zijn dramatiek oprecht, zijn 23 koren fantastisch en zijn aria’s onnavolgbaar. De Messiah geeft je een ontroerende luisterervaring die vooral diep raakt aan hoop, verwachting en voorspoed maar ook aan angst, onzekerheid en tegenslag (goeie en slechte tijden).

Een feestelijk en tegelijk dramatische luisterervaring om nooit te vergeten, met een mooi programmaboekje als tastbare herinnering.

Uitvoeringen

Sittard, Petruskerk (kerkplein)

Friday
16
December 2022
20:00
uur
Prijs: €
37,50 (incl. drankje)
Bestel kaarten

Maastricht, Annakerk (Via Regia)

Saturday
17
December 2022
14:30
uur
Prijs: €
36,-
Bestel kaarten

Weert, Martinuskerk (markt)

Sunday
18
December 2022
14:30
uur
Prijs: €
36,-
Bestel kaarten
No items found.