We voorzien onze site van cookies zodat we hem nog beter kunnen maken. Door de site te bezoeken ga je akkoord met ons cookie beleid. Je kunt je voorkeuren altijd aanpassen.
x

Actus Comicus

Bij Bach op de koffie

De Koffiecantate en Boerencantate drijven beiden de spot met de maatschappij van die tijd en dragen een boodschap van vrouwenemancipatie uit. De Koffiecantate is oorspronkelijk geschreven voor uitvoeringen in Café Zimmermann. Dé reden voor Ad Mosam om deze mini-opera buiten de concertzaal uit te voeren en voor u, waar mogelijk, een complete avond uit inclusief spijs en dronk

No items found.

Uitvoerenden

Bach componeerde de Koffiecantate voor vermakelijke uitvoeringen in Café Zimmerman, het beroemde koffiehuis in Leipzig. Livemuziek, koffie, een hapje en een drankje en lekker de spot drijven met de maatschappij van toen, maar ook met de dreigende koffieverslaving van zijn dochter Lieschen. Hoewel gecomponeerd voor een totaal andere context sluit de Boerencantate goed aan bij deze komische spotternij. Ad Mosam brengt deze wereldlijke cantates terug naar het café of restaurant. Heerlijke licht geënsceneerde barok muziek, in afwisseling met spijs en drank(waar mogelijk).

Uitvoeringen

Sittard-Geleen

Friday
21
March 2025
20:00
uur
Prijs: €
Bestel kaarten
No items found.