We voorzien onze site van cookies zodat we hem nog beter kunnen maken. Door de site te bezoeken ga je akkoord met ons cookie beleid. Je kunt je voorkeuren altijd aanpassen.
x

Parels rondom Bach

Een troostrijk Allerzielenprogramma

Muziek heeft die bijzondere kracht om te troosten, om emoties in je los te maken en je te resetten als herinneringen pijn doen.

No items found.

Uitvoerenden

  • solistenkwartet
  • strijkorkest
  • basso continuo

Vertederd kijken we naar een pasgeboren kind. Geboeid en verwonderd zijn we bij het zien van ontluikende bloemen, van lammetjes in de wei. Straks, of misschien nu al, kan dat allemaal herinnering zijn. En hoe belangrijk blijkt muziek dan voor ons? Muziek heeft die bijzondere kracht om te troosten, om emoties in je los te maken en je te resetten als herinneringen pijn doen.

Dit programma rondom Bach is niet alleen prachtig maar zit ook boordevol troostende kracht. Nicolaus Bruhns deed dat al eeuwen geleden met ‘Hemmt eure Tränenflut’ en ‘Ich liege und schlafe’: twee werken van adembenemende schoonheid.

Hartverwarmend is de muziek van Heinrich Schütz en kleurrijk die van Tunder, vitaal die van Scheidt. Minder bekende meesters van vóór Bach die ons laten genieten van intense melodielijnen en kleuren. Zij weten hoe muziek hart en ziel verbindt. AdMosam zou Ad Mosam niet zijn als het niet ook weer een verrassing voor ons in petto heeft.

Uitvoeringen

Neeritter, Lambertuskerk

Thursday
2
November 2023
20:00
uur
Prijs: €
Bestel kaarten

Utrecht, Pieterskerk

Friday
3
November 2023
20:00
uur
Prijs: €
Bestel kaarten

Sittard, Michielskerk

Saturday
4
November 2023
20:00
uur
Prijs: €
Bestel kaarten
No items found.